Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΚΙΣΣΟΣ, ΠΗΛΙΟ

Ο Κισσός βρίσκεται 12 χλμ. βόρεια από την Τσαγκαράδα και πολύ κοντά, στις πανέμορφες παραλίες του Αη Γιάννη, της Πλάκας, του Παπά Νερό, των Αγίων Σαράντα, του Χορευτού, του Μυλοπόταμου, της Φακίστρας, της Ελίτσας και του Λημνιώνα.

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να βρέθηκε στον Κισσό και να μην τον λάτρεψε. Η ομορφιά του βρίσκεται στην παραδοσιακή πηλιορίτικη αρχιτεκτονική των σπιτιών, την πανέμορφη εκκλησία της Αγίας Μαρίνας και την πλακόστρωτη πλατεία του χωριού με μαγευτική θέα προς τη θάλασσα, που με ένα μοναδικό τρόπο περιτριγυρίζει την εκκλησία. Σε σύγκριση με άλλα χωριά του Πηλίου ο Κισσός είναι πιο πυκνοχτισμένος. Τα εστιατόρια και τα καφενεία είναι γύρω από την κεντρική πλατεία κι αμέσως μετά βρίσκονται τα σπίτια του χωριού.

Η Αγία Μαρίνα κτίστηκε στην Τουρκοκρατία, το 1650. Η εικονογράφηση της είναι εξαιρετικής ποιότητας και πολύ καλά διατηρημένη. Περίφημο είναι το πανηγύρι της που γίνεται με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και συμμετοχή όλου του χωριού στις 17 Ιουλίου.

Χρειάζεται κανείς να περπατήσει ελάχιστα μόλις 50 μέτρα από τον ξενώνα για να βρεθεί στην κεντρική πλατεία του χωριού σημείο εκκίνησης για εκδρομές στις παραλίες, για επισκέψεις στα γύρω χώρια και για πορείες στα καλντερίμια και μονοπάτια που αφθονούν στην περιοχή.

Το καλοκαίρι ο Κισσός είναι μακριά από την ζέστη που έχουν τα παραθαλάσσια μέρη ενώ το χειμώνα προσφέρει όλες τις ομορφιές του βουνού. Ο επισκέπτης μπορεί να παίξει με το χιόνι να ξεκουραστεί στη θαλπωρή του τζακιού, να ψήσει κάστανα και τόσα άλλα.

Ο Κισσός είναι ένας ευλογημένος τόπος για όλες τις εποχές!

NEWSLETTER