Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΔΡΑΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΣΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ

Συχνά λέγεται ότι αν δεν χιονίσει στο Πήλιο δεν θα χιονίσει σε ολόκληρη την χώρα. Αυτό είναι αληθινό σε μεγάλο βαθμό. Σπάνια είναι τα Χριστούγεννα που έρχονται χωρίς χιόνι, ειδικά στο βορειοανατολικό και βόρειο Πήλιο, όπου σε υψόμετρο 1200 μέτρων βρίσκονται τα Χάνια, ένας μικρός οικισμός ακριβώς στην σέλλα του βουνού. Εκεί το χιόνι παραμένει επί μήνες, γι αυτό και περίπου δύο χλμ πιο πέρα, στην κορυφή Αγριόλευκες σε υψόμετρο 1500 μέτρων περίπου, λειτουργεί δεκαετίες τώρα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου με τρεις πίστες για πεπειραμένους σκιέρ και επαρκή χώρο για αρχάριους, μια πίστα αντοχής μήκους 5000 μέτρων, αρκετούς χιονοδιαδρόμους, δύο εναέριους και δύο συρόμενους αναβατήρες, καταφύγιο, μεγάλο χώρο στάθμευσης και γενικώς με όλες τις μοντέρνες ευκολίες για απολαυστικές χιονοδρομίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι συνεχώς καταβάλλονται προσπάθειες για την βελτίωση και αναβάθμιση της υποδομής και των εγκαταστάσεων.

Οι σκίερς και οι σνόουμπορντερς που κατακλύζουν την περιοχή τον χειμώνα βρίσκουν κατάλυμα στα Χάνια και στα γειτονικά χωριά Μακρινίτσα και Πορταριά στις δυτικές πλαγιές του βουνού, και στα Ζαγορά, Κισσό, Τσαγκαράδα, Μούρεσι και Άγιο Δημήτριο στις ανατολικές. Τα χωριά αυτά εκτός από κατάλυμα και εξαιρετικές υπηρεσίες προσφέρουν και άλλες δραστηριότητες και για τους χιονοδρόμους και για κείνους που δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται να κάνουν σκι.

Εκείνο που καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό το Χ.Κ.Π. είναι η προσεκτικά διαλεγμένη τοποθεσία στην οποία δημιουργήθηκε. Οι επισκέπτες δεν απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα μόνο. Έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν μαγευτικές θέες και προς το Αιγαίο και προς τον Παγασητικό Κόλπο, ειδικά όταν υπάρχει ηλιοφάνεια οπότε υπάρχει απεριόριστη ορατότητα. Έτσι, ειδικά για τους χιονοδρόμους που επισκέπτονται το Πήλιο συχνά, οι χειμερινές-χιονοδρομικές διακοπές τους δίνουν την ευκαιρία να διαμορφώσουν μια πληρέστερη εικόνα και μια συνολική εμπειρία του τι εστί Πήλιο, διότι το Πήλιο είναι πολύμορφο, πολύδωρο και πολύτιμο.


ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ - ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

  • Τσαγκαράδα - Οργανωμένοι περίπατοι στα καλντερίμια και τις πλατείες της


Ανακαλύψτε τις κρυφές ομορφιές της Τσαγκαράδας περπατώντας τα λιθόκτιστα καλντερίμια και τα σκιερά μονοπάτια της μέσα στα πυκνά δάση μεγαλόπρεπων καστανιών. Θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την ξακουστή πηλιορείτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική, να δείτε παλιές εκκλησίες, να σταθείτε με δέος δίπλα σε δύο χιλιετείς πλάτανους μυθικών διαστάσεων, να επισκεφθείτε έναν θαυμάσιο κήπο σε ημιάγρια κατάσταση, να γνωρίσετε το πώς ήταν η ζωή στον τόπο μέχρι πρόσφατα, ν΄ακούσετε την ιστορία και τους θρύλους του Πηλίου, προπύργιου του Ελληνισμού για χιλιετίες.

Διάρκεια:

4 ώρες περίπου. Ο περίπατος αυτός καθαυτός διαρκεί 3 ώρες.
Έναρξη: Το απόγευμα στις 16.30 περίπου, ανάλογα με την εποχή.

Τί χρειάζεστε:

Προτείνουμε μπότες πορείας ή αθλητικά παπούτσια, ένα μπουκάλι νερό, ένα μικρό σακκίδιο. Ένα ραβδί θα ήταν χρήσιμο.

Μεταφορά:

Οι συμμετέχοντες που έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο θα πληροφορηθούν το σημείο εκκίνησης κατά την δήλωση συμμετοχής.
Οι μη έχοντες μεταφορικό μέσο παρακαλούνται να μας τηλεφωνήσουν και εμείς θα μεριμνήσουμε για την μετάβασή τους στο σημείο εκκίνησης και για την επιστροφή τους στην βάση τους.

Τιμή:

25 Ευρώ το άτομο χωρίς μεταφορά. Παιδιά κάτω των 12 ετών μισή τιμή. Με μεταφορά το κόστος καθορίζεται όταν θα ζητηθεί τούτο.

  • ΜΟΥΡΕΣΙ - Οργανωμένοι περίπατοι στις πηγές, στα δάση και στις κοιλάδες του

Περίπατος ημερήσιος ή απογευματινός

Η ημερήσια εκδρομή ξεκινάει νωρίς το πρωί. Οι περιπατητές θα έχουν την χαρά να περπατήσουν τα καλντερίμια και τα κρυφά μονοπάτια του Μουρεσίου που μέσα από μηλιές, καστανιές κι ένα πυκνό δάσος οδηγούν σε μια βαθειά κοιλάδα όπου την Άνοιξη δυό ορμητικοί χείμαρροι σχηματίζουν καταρράκτες οι οποίοι δημιουργούν πανέμορφες λιμνούλες ανάμεσα σε τεράστιους βράχους που είναι στολισμένοι με ένα χαλί από μούσκλια.
Εκεί θα μείνουν για λίγο να απολαύσουν το μεγαλείο της άγριας φύσης και ν' αναλάβουν δυνάμεις για την αναρρίχηση της επιστροφής στο χωριό, όπου θα ενωθούν με τους συμμετέχοντες μόνο στο απογευματινό και ευκολώτερο σκέλος του περιπάτου.

Μετά, με την συντροφιά ενός συμπαθητικού τετράποδου, της Αντζελίνας, η ομάδα θα συνεχίσει τον περίπατο μέσα από ελικοειδή μονοπάτια προς το βουνό με προορισμό ένα μέρος ήσυχο και ειδυλλιακό πάνω σε μια ράχη με πανοραμική θέα προς το βουνό και την θάλασσα. Αφού γευματίσουν απολαμβάνοντας το τοπίο, οι περιπατητές θα κατηφορίσουν μέσα από το δάσος προς το χωριό περνώντας δίπλα από πηγές, εκκλησίες και έναν παλιό μύλο.

Ο ημερήσιος περίπατος είναι κατάλληλος μόνο για άτομα με καλή φυσική κατάσταση. Στο πρωινό σκέλος υπάρχει ανάβαση σχετικώς απότομων πλαγιών και διέλευση σημείων με πυκνή και θαμνώδη βλάστηση. Τον Μάιο και ενίοτε το φθινόπωρο οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διασχίσουν ένα ρέμμα οπότε και θα πρέπει να βγάλουν τις μπότες τους.

Διάρκεια:

7 περίπου ώρες για την ημερήσια, και 3 ½ ώρες για την απογευματινή πορεία. Η διάρκεια και η ώρα εκκίνησης προσαρμόζονται στις υπαγορεύσεις της εποχής και της θερμοκρασίας.

Τί χρειάζεστε:

Προτείνουμε μπότες πορείας, ελαφρύ βαμβακερό πανταλόνι, εφεδρικό ζευγάρι κάλτσες. Ένα μπουκάλι νερό και σακκίδιο είναι απαραίτητα. Ένα ραβδί, μικρό κολατσιό και απωθητική λοσιόν εντόμων θα ήταν χρήσιμα. Το γεύμα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή.

Μεταφορά:

Οι συμμετέχοντες που έχουν δικό τους μεταφορικό μέσο θα πληροφορηθούν το σημείο εκκίνησης κατά την δήλωση συμμετοχής. Οι μή έχοντες μεταφορικό μέσο παρακαλούνται να το δηλώσουν και εμείς θα μεριμνήσουμε για την μεταφορά τους στο σημείο εκκίνησης και την επιστροφή στην βάση τους.

Τιμή:

Ημερήσιος περίπατος χωρίς μεταφορά: 45.00 Ευρώ
Απογευματινός χωρίς μεταφορά: 30.00 Ευρώ

Με μεταφορά το κόστος καθορίζεται όταν ζητηθεί τούτο.
Παιδιά κάτω των 12 ετών πληρώνουν το μισό.

*Σημείωση: Σε περίπτωση που η Αντζελίνα αδυνατεί να συμμετάσχει, έχει συμφωνήσει να την αντικαταστήσει η Μπέμπα, μια όμορφη φοράδα. Και οι δυό τους αγαπούν τα καρότα και θα εκτιμήσουν δεόντως κάθε προσφορά.

 

NEWSLETTER